Προκήρυξη

2ο Run ΠΥΡΓΟΣ - ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΔΑΦΑΛΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αφίσα Διοργάνωσης 2ο Run Πύργος Κατάκολο 2023 09 1

Προκήρυξη - 2ο Run Πύργος - Κατάκολο - ΔΑΦΑΛΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Οι Αθλητικοί Σύλλογοι «Γ.Σ ΑΘΛΗΣΗ» , «Α.Σ ΑΙΟΛΟΣ» και « ΝΕΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΣΤΕΕΙΚΩΝ» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πύργου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , προκηρύσσει τον 2ο Αγώνα δρόμου και παράλληλων Αθλητικών και Πολιτιστικών δράσεων, με την επονομασία « 2ο RUN ΠΥΡΓΟΣ – ΚΑΤΑΚΟΛΟ 13 ΧΛΜ ». Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν  και αγώνας δρόμου και δυναμικού βαδίσματος 7,5 χλμ,  στη διαδρομή Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο και αγώνας δρόμου 1,5 χλμ για παιδιά Δημοτικού ,Γυμνασίου και Λυκείου, στο λιμάνι του Κατακόλου. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:  

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023
Στοιχεία Αγώνων Δρόμου:

1. ΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ 13 ΧΛΜ

Ώρα Εκκίνησης:  09:30

Σημείο Εκκίνησης: Πλατεία Δικαστηρίων ( Πύργος)  

Διαδρομή: Μέσω της Επαρχιακής οδού Πύργου – Κατακόλου , του Κοινοτικού Διαμερίσματος του Αγίου Ιωάννη και από την κεντρική είσοδο του Κατακόλου , οι αθλητές τερματίζουν στην μαρίνα Κατακόλου.

Δικαίωμα συμμετοχής: Για να συμμετάσχει κάποιος/α στον αγώνα τρεξίματος (13 χλμ) θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του/της.

Μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι αθλητές από 15-18 ετών με Γονική συγκατάθεση!

Κατηγορίες

 • Γενική Κατηγορία
 • 18ο – 39ο Έτος Ανδρών – Γυναικών
 • 40ο έτος και άνω Ανδρών – Γυναικών

Έπαθλα:

Απονέμεται μετάλλιο σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της κατάταξης και στις δύο κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών. Στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια θα απονεμηθεί κύπελλο. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί  μετάλλιο. Οι τρεις πρώτοι νικητές της Γενικής κατηγορίας βραβεύονται ξεχωριστά και όχι και στις ηλικιακές κατηγορίες.

Οι αθλητές 15-18 ετών που θα λάβουν μέρος , όσο αφορά τα έπαθλα , περιλαμβάνονται στην κατηγορία 18-39 ετών.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

 Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023.

 Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

Με ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του site : www.pirgosathleticevents.gr

Δημοτικό Στάδιο Πύργου ( Γ.Σ Άθληση )

 Aiolos Sports Center (Ακαδημία Ποδοσφαίρου)

Rigas Athletic Center ( Ακαδημία Ποδοσφαίρου)

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους …αλλά οι ακόλουθες παροχές θα είναι για τους πρώτους τετρακόσιους (400)  που θα εγγραφούν :

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση (επίσημος χρόνος και κατάταξη)

Αριθμό συμμετοχής

 • Τεχνικό μπλουζάκι με τα λογότυπα του αγώνα στο μέγεθός σας.
 • Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής
 • Φύλαξη του ιματισμού
 • Μεταφορά από το Κατάκολο στον Πύργο με λεωφορεία ( Ώρες αναχώρησης 11:00 και 11:30)

Εκ μέρους των διοργανωτών θα προβλεφτεί μεταφορά των αθλητών από την Αθήνα και διάφορα άλλες πόλεις , στον Πύργο και αντίστροφα (εάν και εφόσον συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός αθλητών!!)

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, αφού, όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υπογράψουν την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση.

Σταθμοί υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα δρόμου των 13 χλμ θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων. Στην εκκίνηση και τον τερματισμό καθώς και σε σταθμούς υποστήριξης των δρομέων στην διαδρομή θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένο νερό.

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα

Το χρονικό όριο τερματισμού του αγώνα είναι οι 1.5 ώρα μετά την έναρξη, λήξη 11:00. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αθλητές που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη. Η Τροχαία θα παραδίδει στην κυκλοφορία την αγωνιστική διαδρομή σταδιακά, μετά τη διέλευση και του τελευταίου δρομέα από τους σταθμούς τροφοδοσίας εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα

Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών. Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο στο παπούτσι σας ή πίσω από τον αριθμό σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

Κέντρο παραλαβής φακέλου

Τοποθεσία: Πλατεία Δικαστηρίων στον Πύργο την Κυριακή

01-10-2023.  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ <08:00 – 09:00>

 Λεπτομέρειες διαδρομής: • Πολιτική ακύρωσης συμμετοχής Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2023. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ & ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 7,5 ΧΛΜ

Ώρα Εκκίνησης: 10:00

 Σημείο Εκκίνησης: Πλατεία Αγίου Ιωάννη

 Διαδρομή: Μέσω της Επαρχιακής οδού Πύργου – Κατακόλου και από την κεντρική είσοδο της πόλης,  οι αθλητές τερματίζουν στην μαρίνα Κατακόλου.

Δικαίωμα συμμετοχής: Για να συμμετάσχει κάποιος/α στον Αγώνα τρεξίματος (7,5 χλμ) θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του/της. Μπορούν επίσης να λάβουν μέρος και παιδιά αρκεί να συνοδεύονται από κηδεμόνα-ες και να υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση.   

Κατηγορίες:

 • Γενική Κατηγορία
 • 18ο – 39ο Έτος Ανδρών – Γυναικών
 • 40ο έτος και άνω Ανδρών – Γυναικών

 Έπαθλα:

 Απονέμεται μετάλλιο  σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της κατάταξης και στις δύο κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών. Στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια θα απονεμηθεί κύπελλο. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Οι τρεις πρώτοι νικητές της Γενικής κατηγορίας βραβεύονται ξεχωριστά και όχι και στις ηλικιακές κατηγορίες

Δηλώσεις Συμμετοχής:

 Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

Με ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του site : www.pirgosathleticevents.gr

 Δημοτικό Στάδιο Πύργου ( Γ.Σ Άθληση )

 Aiolos Sports Center (Ακαδημία Ποδοσφαίρου)

Rigas Athletic Center ( Ακαδημία Ποδοσφαίρου)

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους …αλλά οι ακόλουθες παροχές θα είναι για τους πρώτους τετρακόσιους (400)  που θα εγγραφούν :

 • Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση (επίσημος χρόνος και κατάταξη) Αριθμό συμμετοχής
 • Τεχνικό μπλουζάκι με τα λογότυπα του αγώνα στο μέγεθός σας.
 • Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής
 • Μεταφορά από το Κατάκολο στον Άγιο Ιωάννη με λεωφορεία ( Ώρες αναχώρησης 11:00 και 11:30)

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, αφού, όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι θα αγωνιστούν με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υπογράψουν την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση.

Σταθμοί υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα δρόμου των 7,5 χλμ θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων. Στην εκκίνηση και τον τερματισμό καθώς και σε σταθμούς υποστήριξης των δρομέων στην διαδρομή θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένο νερό.  

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα

Το χρονικό όριο τερματισμού του αγώνα είναι η 1 ώρα μετά την έναρξη, λήξη 11:00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αθλητές που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη. Η Τροχαία θα παραδίδει στην κυκλοφορία την αγωνιστική διαδρομή σταδιακά, μετά τη διέλευση και του τελευταίου δρομέα από τους σταθμούς τροφοδοσίας εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα

Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών. Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο στο παπούτσι σας ή πίσω από τον αριθμό σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης

Κέντρο παραλαβής φακέλου

Τοποθεσία: Πλατεία Αγίου Ιωάννη ( Σημείο εκκίνησης) την Κυριακή 01-10-2023.  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ <08:00 – 09:30>

Πολιτική ακύρωσης συμμετοχής

 Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2023. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό.

 Με την εγγραφής σας στους αγώνες, σημαίνει ότι αποδέχεστε και την πολιτική ακύρωσης.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ 1,5 ΧΛΜ

Ώρα Εκκίνησης:  11:00

 Σημείο Εκκίνησης:  Πλατεία Αγίου Νικολάου Κατάκολο

Διαδρομή: Από την μαρίνα δια μέσου του πεζόδρομου οι αθλητές πηγαίνουν προς την προβλήτα του λιμανιού, κάνουν αναστροφή στο υποδεδειγμένο σημείο και επιστρέφουν για τερματισμό στο αρχικό σημείο.

Δικαίωμα συμμετοχής: Για να συμμετάσχει κάποιος/α στον Αγώνα τρεξίματος (1.5 χλμ) θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας του/της και να μην έχει ξεπεράσει το 18ο έτος.  Μπορούν επίσης να λάβουν μέρος και γονείς – κηδεμόνες που θα συνοδεύουν τα παιδιά.   

Κατηγορίες:

 6ο – 8ο έτος  (2015-2016-2017)  Αγοριών – Κοριτσιών

 9ο – 11ο  έτος  (2012-2013-2014) Αγοριών – Κοριτσιών

 12ο – 14ο  έτος  (2009-2010-2011) Αγοριών – Κοριτσιών

15ο – 17ο  έτος  (2006-2007-2008) Αγοριών – Κοριτσιών

 Έπαθλα:

 Απονέμεται μετάλλιο  σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της κατάταξης και στις τρεις κατηγορίες Αγοριών και Κοριτσιών. Στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια θα απονεμηθεί κύπελλο. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

Με ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του site : www.pirgosathleticevents.gr

Δημοτικό Στάδιο Πύργου ( Γ.Σ Άθληση )

 Aiolos Sports Center (Ακαδημία Ποδοσφαίρου)

Rigas Athletic Center ( Ακαδημία Ποδοσφαίρου)

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους …αλλά οι ακόλουθες παροχές θα είναι για τους πρώτους τετρακόσιους (400)  που θα εγγραφούν :

 • Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση (επίσημος χρόνος και κατάταξη) Αριθμό συμμετοχής
 • Τεχνικό μπλουζάκι με τα λογότυπα του αγώνα στο μέγεθός σας.
 • Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής
 • Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, αφού, όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι θα αγωνιστούν με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υπογράψουν την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση.

Σταθμοί υποστήριξης

Στην εκκίνηση και τον τερματισμό θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένο νερό.  

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα

Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών. Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο στο παπούτσι σας ή πίσω από τον αριθμό σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης

Κέντρο παραλαβής φακέλου

Τοποθεσία: Πλατεία Αγίου Νικολάου Κατάκολο ( Σημείο εκκίνησης) την Κυριακή

01-10-2023.  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ <09:00 – 10:30>

Πολιτική ακύρωσης συμμετοχής

Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2023. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό.

Με την εγγραφής σας στους αγώνες, σημαίνει ότι αποδέχεστε και την πολιτική ακύρωσης.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Scroll to Top